SPALADIUM ARENA: U siječnju 2017. međunarodni turnir računalne igrice “Dota Pit”

Davor Puklavec/PIXSELL

Međunarodni turnir profesionalnih računalnih igrača “Dota Pit” igrice održat će se od 20. do 22. siječnja u Spaladium areni, a natjecat će se 55 natjecatelja iz svih krajeva svijeta, najavio je u petak na konferenciji za novinare organizator turnira Ivan Marušić.
“Očekujemo kako će putem interneta ovaj turnir profesionalaca e-sporta pratiti oko 200 milijuna gledatelja”, rekao je Marušić.
Ovo je, nakon ožujka 2016., drugi put da se u Spaldium areni organizira taj međunarondi turnir. On, po Marušićevim riječima, pridonosi da se Split prepozna kao odredište u koje profesionalci sve češće  dolaze na treninge u e-sportovima.
Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella rekao je da međunarodni turnir računalnih igrica u Splitu ima “povijesno pozitivne posljedice za turizam i gaming industriju” u toj županiji.
“Sve više internetskih nomada dolazi u Splitsko-dalmatinsku županiju i obavlja posao na laptopu uživajući u blagodatima naše županije. To je trend kojem pridonosi i ovaj turnir”, rekao je Stella te dodao kako je Kina – za razliku od prvog turnira računalnih igrica u Splitu na kojem nije imala svojeg predstavnika – potvrdila da će njezin predstavnik sudjelovati na drugom turniru u siječnju 2017.
“Kina je vodeća u svijetu u gaming industriji te sudjelovanje njezina predstavnika na turniru u Splitu govori kako su Kinezi prepoznali njegovu važnost”, istaknuo je Stella.
Direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić rekla je kako se turnirom računalnih igrica Split i Splitsko-dalmatinska županija promoviraju i izvan turističke sezone.
“Gaming industrija je brzorastuća, a u globalnom smislu ona je ispred industrije sporta i filmske industrije”, rekla je Vukšić, a Marušić je dodao kako će se ove godine u svijetu u toj industriji “okrenuti” oko 120 milijarda dolara.

Komentiraj