Spačva primila priznanje Zlatna kuna od Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar

Spačva

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar dodijeljena je Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Gospodarsko Vijeće HGK godišnja priznanja dodjeljuje u tri kategorije – mala, srednja i velika trgovačka društva. Spačva je ove godine dobila Zlatnu kunu u kategoriji velikih trgovačkih društava.

“Ovo je drugi put da Spačva dobiva Zlatnu kunu, a ove godine mi je posebno drago primiti priznanje HGK, s kojom, kako svi znaju, imamo napet odnos. Danas bi Spačva zapošljavala 1 000 radnika da zbog Pisma razumijevanja za ugovaranje okvirnih i godišnjih ugovora za kupoprodaju trupaca Udruženja drvoprerađivačke industrije nije dobila 10 posto manje sirovine. Ova je Zlatna kuna tim vrjednija i daje nam dodatni vjetar u leđa u našoj borbi za ostanak u Slavoniji. Zahvaljujem svim zaposlenicima Spačve, drugim članovima Uprave i vlasnicima Spačve. Svi zajedno zajedničkim smo trudom omogućili transformaciju Spačve u uspješno, stabilno i perspektivno poduzeće“, rekao je dr. sc. Josip Faletar, predsjednik Uprave.

Od 850 radnika tek je njih 300 iz Vinkovaca, a većina radnika dolazi iz okolnih sela, čime Spačva potiče ruralni razvoj i neposredno doprinosi projektu Slavonija. Najveći udio u proizvodnom portfelju Spačve u prodaji ostvaruju furnir, seljački pod i vrata. Proizvodi Spačve mogu se kupiti u 30 zemalja širom svijeta, a najvažnija izvozna tržišta su Francuska, Italija i Njemačka. Spačva direktno izvozi 70 % proizvoda, a indirektno i kroz furnir više od 90 % koji završi na stranim tržištima.

Josip Faletar ovog studenog primio je i CROMA nagradu za Menadžera godine u kategoriji velikih trgovačkih društava što je još jedan pokazatelj kontinuiranog i uspješnog rasta Spačve, koja će nastaviti s ulaganjima u svrhu još veće produktivnosti i boljih uvjeta za zaposlenike tvrtke.

Komentiraj