SP vaterpolista: Talijani dobili Grke, u finalu čekaju Hrvate ili Španjolce

Muška vaterpolska reprezentacija Italije svladala je Grčku sa 11-10 (4-2, 2-3, 1-1, 4-4) i izborila nastup u finalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti, u kojem će braniti naslov osvojen prije tri godine u Gwangjuu.

Italija će u nedjeljnom finalu (20 sati) igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog dvoboja u kojem će od 19.30 sati igrati reprezentacije Hrvatske i Španjolske.

Talijani su po prvi put u povijesti na dva uzastopna svjetska prvenstva došli do finala, a u nedjelju će se po sedmi put boriti za naslov svjetskog prvaka.

Strijelce talijanske reprezentacije predvodio je Vincenzo Dolce sa tri pogotka, a po dva su postigli Francesco Di Fulvio i Nicholas Presciutti. Za Grke je tri gola postigao Angelos Vlachopoulos.

Odlučujućim se pokazao početak zadnje četvrtine, kad su Talijani golovima Presciuttija i Dolcea poveli sa 9-6. Grci su se uspjeli približiti dvaput na gol zaostatka, a kad je 58 sekundi prije kraja Di Fulvio pogodio za 11-9 pobjednik je bio odlučen.

Prije tri godine u Južnoj Koreji Talijani su po četvrti put u povijesti osvojili naslov svjetskih prvaka pobijedivši u finalu Španjolsku sa 10-5.

Od 19.30 sati će hrvatski vaterpolisti pokušati uzvratiti Španjolcima za polufinalni poraz (5-6) iz Gwangjuaa te po četvrti put u povijesti ući u finale na svjetskom prvenstvu. Posljednji od dva naslova osvojili su upravo u Budimpešti 2017.

Komentiraj