SP U VATERPOLU: Hrvatska – Kanada 12-7

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u ponedjeljak u prvoj utakmici skupine A na Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanju  uvjerljivo slavila protiv Kanade sa 12-7 (4-2, 6-2, 1-0, 1-3).

Izabranici Ivice Tucka su u prvom poluvremenu zabili deset golova. U prvoj četvrtini Kanađani su se držali prve četiri minute. Hrvatskoj su dosuđena dva peterca, Sukno ga je realizirao, dok Joković promašuje. Prva četvrtina završava golom Luke Bukića za 4-2.

U drugoj četvrtini Hrvatska zabija šest golova. Kanađani su se zahvaljujući pogotku Vikala približili na 4-3, ali nakon toga Burić i Muslim povećavaju prednost Hrvatske na tri pogotka. Kanađani od 11. minute do 28. minute nisu zabili gol, dok Barakude rade seriju od 5-0 i Hrvatska vodi10-4 na poluvremenu.

Barakude su u drugom poluvremenu zabile po jedan gol u svakoj četvrtini. U trećoj četvrtini za Hrvatsku zabija Muslim u 20. minuti, a do kraja zabija Obradović  u 29. minuti za 12-6. Kanađani su zahvaljujući pogocima Bicarija, Kudabe i Conwaya smanjili na konačnih 12-7.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra u srijedu u 20,30 sati protiv Brazila kojeg vodi Ratko Rudić.

Komentiraj