SP u ronjenju na dah: Vitomir Maričić svjetski prvak bez peraja, Petar Klovar viceprvak FIM i ‘najdublji’ Hrvat

U Limassolu na Cipru održava se Svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah. Šestog dana natjecanja muški ronioci natjecali su se u najtežoj disciplini – ronjenje u dubinu bez peraja.

U najavama kurenta, zbog kojeg je natjecanje i prekinuto jučer u ženskoj kategoriji, ronioci su bili oprezni, ali najdublji su najavili hrabro. U najvišim najavama bili su Petar Klovar iz Rijeke koji je u disciplini FIM – povlačenja po konopu dan ranije ostvario najdublji ikad hrvatski uron 116 metara i postao najdublji Hrvat, te time osvojio drugo mjesto.

Press

Bez peraja Klovar je najavio za prvo mjesto, ispred Alexeyja Molchanova iz Rusije i Vitomira Maričića međutim nakon black outa Klovara i molchanova u njihovim zaronima, Vitomir Maričić je iskusno odradio zaron za zlatnu medalju i 81 metar bez peraja. Abdel Alouach iz Francuske sa 78 metara te Welšanin Dean Cauche sa 77 su drugi i treći.

Žene su imale nadoknadu od prethodnog dana te je Sanda Delija zaronila 55 metara, s čime je osigurala najmanje treće mjesto. Od ostalih hrvatskih predstavnika uspješne nastupe upisali su i Dino Maksan te Andre Grce.

Press
[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]