SP u letovima koncem ove godine na Planici

Vijeće Međunarodne skijaške federacije (FIS) potvrdilo je na video-konferenciji novi datum Svjetskog prvenstva u skijaškim letovima koje će biti na Planici od 11. do 13. prosinca ove godine.

SP u skijaškim letovima trebalo se održati na Planici od 19. do 22. ožujka, ali je zbog pandemije koronavirusa prebačeno za konac ove godine.

Također, FIS je potvrdio kalendar za sezonu 2020/21. i osnovao posebne timove za procjenu stanja u pandemiji koronavirusa.

Oni će zatim pripremiti smjernice za natjecanja i po potrebi ih prilagoditi. S obzirom na trenutno otvaranje sporta širom svijeta, FIS vjeruje da imaju dovoljno vremena za pripremu za natjecanja i prilagođavanje situaciji.

Izborni kongres FIS-a, zakazan za sredinu svibnja na Tajlandu, odgođen je za 4. listopada i održat će se u švicarskom Zürichu. Međutim, prvog kolovoza Svjetska skijaška federacija će preispitati tadašnje stanje, uključujući opcije putovanja, i po potrebi donijeti novu odluku.

Aktualni predsjednik Švicarac Gian-Franco Kasper, koji vodi FIS od 1998. godine, najavio je prošle godine da se više neće kandidirati

Talijanski organizatori Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju u Cortini d’Ampezzo zatražili su skijaške federacije da odgodi SP do 2022. zbog pandemije koronavirusa koji je od samog početka zahvatio grad i regiju. O tome će se ponovo odlučiti do 1. srpnja, nakon ispitivanja svih mogućih segmenata i nakon razgovora s različitim uključenim organizacijama.

Komentiraj