EPA/GIAN EHRENZELLER

SP, SKIJANJE Francuska zlatna u paralelnom slalomu

Francuska je u utorak osvojila zlatnu medalju u paralelnom slalomu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u St. Moritzu, dok je srebro pripalo Slovačkoj.

Francuska reprezentacija u sastavu Tessa Worley, Adeline Baud Mognier, Alexis Pintaurault i Mathieu Faivre su u finalu sa osam stotinki prednosti bili bolji od Slovačke, najvećeg iznenađenja današnjeg natjecanja na SP. Slovačku reprezentaciju su činili Veronica Velež Žužulova, Petra Vlhova, Matej Falat i Andreas Žampa. U prvoj utrci je Vlhova bila brža 22 stotinki od Tesse Worley, zatim je Pintaurault izjednačio za Francusku nakon što je sa 28 stotinki bio brži od Žampe. Veronica Velež Žužulova opet dovodi Slovačku u vodstvo zahvaljujući prednosti od 20 stotinki ispred Baud Mognier, no u zadnjem i odlučujućem dvoboju Mathieu Faivre je brži od Falata četiri stotinke tako da na kraju presuđuje ukupni zaostatak Slovačke od osam stotinki.

Francuzima je ovo prva medalja na ovom svjetskom prvenstvu i drugo zlato u paralelnom slalomu nakon zlata osvojenog 2011. na SP u Garmisch Partenkirchenu.

Švedska (Frida Hansdotter, Maria Pietilae Holmner, Mattias Hargin i Andre Myhrer) je u borbi za treće mjesto sa 3-1 bila bolja od Švicarske (Wendy Holdener, Camille Rast, Luca Aerbnija i Retoa Schmidigera) što joj je donijelo broncu.

Hrvatska reprezentacija u sastavu Leona Popović, Andrea Komšić, Filip Zubčić i Elias Kolega ispala je već u osmini finala, sa 4-0 ju je pobijedila Švicarska.

Komentiraj