SP Rusija: Rohr: Bit će to okršaj mladosti i momčadi pune zvijezda

Olympus

Izbornik nigerijske nogometne reprezentacije Gernot Rohr smatra kako će nedjeljni dvoboj protiv Hrvatske u 1. kolu D skupine svjetskog prvenstva biti sudar ‘mladosti i momčadi pune zvijezda’.

“Hrvatska ima momčad prepunu zvijezda, no mi imamo mladost i karakter. Hrvatska reprezentacija je sastavljena od igrača koji su igrali u finalu Lige prvaka, finalu Europske lige, te najjačim europskim ligama. Mi nemamo toliko igrača u vrhunskim klubovima. Bit će to okršaj momčadi pune zvijezda i mladog kolektiva. Vidjet ćemo kako će završiti,” kazao je Rohr na službenoj novinarskoj konferenciji.

Njemački stručnjak je naglasio kako njegova momčad jedva čeka početak sutrašnje utakmice na sjajnom stadionu u Kalinjingradu.

“Svi smo uzbuđeni zbog početka natjecanja i što ćemo igrati u ovoj lijepoj zemlji. Nadam se kako ćemo na turniru ostati što duže,” dodao je.

Nigerija i Hrvatska do sada nikada nisu igrale međusobno.

“Bit će to naš prvi međusobni susret, uvijek je lijepo igrati protoiv nekog novog, međutim za nas je glavni izazov proći skupinu, a za to nam treba dobar rezultat u nedjelju.”

Rohr vodi ‘super orlove’ od 2016. godine, a prije toga je vodio Gabon, Niger i Burkinu Faso.

“Ako gledamo poziciju na ljestvici FIFA-e mi nismo favoriti. Prema rankingu bi trebali biti posljednji u skupini. Mi smo skromni, ali velikih ambicija.”

Zamoljen da komentira bojazan od rasističkih uvreda s tribina, Rohr je naglasio kako se u Rusiji sjajno osjeća.

“Podržavam politiku borbe protiv rasizma. Siguran sam kako u nedjelju neće biti nikakvih povika s tribina. Sjajno smo primljeni u Rusiji i siguran sam kako ćemo imati podršku s tribina. Hrvatska će možda imati više navijača na tribinama, ali domaći će navijati za nas jer u svojim redovima imamo dvojicu ‘Rusa’. Ahmed Musa igra za moskovski CSKA, a Brian Idowu za Amkar,” kazao je nigerijski izbornik na kraju.

Komentiraj