SP nogometašica: Njemačka prva, Španjolska i Kina u osmini finala

Nogometašice Njemačke svladale su reprezentaciju Južnoafričke Republike sa 4-0 i s maksimalnih devet bodova osvojile prvo mjesto u skupini B Svjetskog prvenstva u Francuskoj, dok su Kina i Španjolska odigravši 0-0 također izborile plasman u nokaut fazu natjecanja.

U Montpellieru je Njemačka slavila golovima Melanie Leupolz (14), Sare Dabritz (29), Alexandre Popp (40) i Line Magull (58).

U Le Havreu nije bilo pogodaka, a dvoboj je prošao u potpunoj nadmoći Španjolki koje su uputile ukupno 24 udarca od kojih je devet išlo u okvir vrata, dok su Kineskinje imale svega jedan pokušaj, no i taj je bio blokiran.

Njemačka je sa devet bodova osvojila prvo mjesto i u osmini finala će igrati protiv trećeplasirane reprezentacije iz skupine A, C ili D. Ta će utakmica biti odigrana 22. lipnja (17.30 sati) u Grenobleu.

Španjolska i Kina su završile natjecanje sa četiri boda, ali su Španjolke zbog bolje gol-razlike osvojile drugo mjesto pa će u osmini finala, 24. lipnja (18 sati) u Reimsu, igrati protiv prvoplasirane reprezentacije iz skupine F, a to će najvjerojatnije biti SAD.

Kao trećeplasirana reprezentacija iz skupine B Kineskinje za suparnika mogu dobiti ili najbolju reprezentaciju iz skupine D (Engleska ili Japan) ili prvu iz skupine C (Italija, Brazil ili Australija).

Od 21 sat na programu su utakmice posljednjeg, 3. kola u skupini A. U Rennesu igraju Francuska – Nigerija, a u Reimsu se sastaju Južna Koreja – Norveška. Nakon dva kola Francuska je vodeća sa šest bodova, Norveška i Nigerija imaju po tri, a bez bodova je Južna Koreja.

Komentiraj