Hrvatska judašica Lea Gobec ostala je bez bronce na Svjetskom juniorskom prvenstvu u judu, kojeg je u subotu u Zagrebu svečano otvorio premijer Andrej Plenković.

“Hrvatski judo savez je pokazao zavidnu razinu organizacije, a osim što mi je otac bio judaš, judo je sport u kojem se vidi izniman fair-play i razvoj karaktera. Drago mi je što je Hrvatska domaćin ovog prvenstva, ovo je prava promocija juda, koji bi mogao biti i dijelom i našeg sportskog školskog sustava”,  rekao je nakon odgledanog finalnog bloka premijer Plenković, dok su svečanost otvaranja uveličali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sportski direktor Međunarodne judo federacije Vladimir Barta i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

Nažalost, ni nazočnost premijera nije pomogla Lei Gobec da se domogne prve hrvatske medalje na prvenstvu.  Gobec (do 78 kg), brončana s nedavnog Europskog juniorskog prvenstva u Mariboru, borila se za brončanu medalju protiv Portugalke Sampaio, ali nije uspjela kolekciji dodati i svjetsku juniorsku medalju. Portugalka je slavila wazarijem u “golden scoreu” i uzela broncu.

U prvom izlasku na tatami,Gobec je slavila protiv Francuskinju Dollin, a u četvrtfinalu je pobijedila puno višu Ruskinju Bukrejevu. U borbi za finale, Gobec je izgubila protiv Nijemice Zenker, a porazom protiv Portugalke prvenstvo je završila na petom mjestu.

“Žalosna sam jer nisam uspjela završiti s medaljom jako dobar dan. Dobro sam ušla u borbu za broncu, ali nisam uspjela dominirati. Fizički sam se bolje osjećala, imala sam i odličnu potporu s tribina, ali jednostavno nije išlo”, rezimirala je Gobec, dok su je tješile reprezentativne kolegice.

Filip Miljević (do 100 kg) je wazarijem izgubio od Azera Šakaralijeva (AZE), a u kategoriji preko 78 kg, Katarina Lucija Vuković je poražena od Japanke Kodame. U istoj kategoriji Zrinka Miočić nije uspjela pobijediti Nijemicu Bauernfeind.

U nedjelju 22. listopada, posljednjeg dana prvenstva, na rasporedu je ekipno natjecanje, a Hrvatska će otvoriti protiv Mongolije.

Komentiraj