SP hokej na ledu: Hrvatska – Estonija 1-5

FaH/ Denis CERIĆ

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu u susretu je 4. kola Svjetskog prvenstva Divizije I – skupina B u Kaunasu izgubila od Estonije sa 1-5 (0-2, 1-1, 0-2).

Već u prvih 20 minuta Estonci su ostvarili dva gola prednosti preko Roberta Roobe (4:01) i Romana Andrejeva (19:49), a drugi pogodak postigli su s igračem manje na ledu samo 11 sekundi prije kraja trećine.

Borna Rendulić (25:17) smanjio je na 2-1 i vratio nadu Hrvatskoj, no Riho Embrich (28:23) je ubrzo potom vratio Estoniji prednost od dva gola razlike da bi u samoj završnici Estonci pogocima Roberta Arraka (53:49) i Embricha (56:15) postavili konačnih 5-1.

Hrvatska je kolo prije kraja prvenstva s tri boda na diobi četvrte pozicije s Ukrajinom, koja kasnije u petak igra s Litvom, dok posljednja Rumunjska ima bod. Estonija je ovom pobjedom skočila na vrh sa 10 bodova, jednim više od druge Litve koja ima utakmicu manje.

Hrvatska će u posljednjem kolu u subotu od 11.30 sati igrati protiv Rumunjske odlučujući susret za ostanak u ovom rangu natjecanja, dok će se Litva i Estonija u posljednjoj  utakmici prvenstva boriti za prvo mjesto i prolazak u viši rang.

Komentiraj