SP hokej na ledu: Finci uvjerljivo porazili Kanadu

EPA/CHRISTIAN BRUNA

Hokejaši Finske ostvarili su uvjerljivu 5-1 (3-1, 0-0, 2-0) protiv Kanade u utakmici 5. kola u skupini B Svjetskog prvenstva Elitne divizije u hokeju na ledu.

Uz dvostrukog strijelca Mikku Rantanena, najzaslužniji za visoku pobjedu finske reprezentacije bio je vratar Harri Sateri koji je obranio 30 od 31 udarca kanadskih hokejaša. Uz Rantanena strijelci za pobjednike bili su Pesonen u prvoj trećini te Tolvanen i Teravainen koji su u posljednjoj trećini postigli golove u razmaku od samo deset sekundi i zapečatili pobjedu Finske. Jedini pogodak za Kanadu postigao je Pageau.

Na ljestvici skupine B vodi SAD sa 13 bodova, Finska je druga sa 12, a Danska treća sa 11 uz utakmicu više. Kanada je tek četvrta sa 10 bodova i protiv Latvije će u ponedjeljak (20.15 sati) igrati utakmicu u kojoj pobjedom može osigurati nastup u četvrtfinalu.

U skupini A Rusija se namučila za 4-3 pobjedu protiv Švicarske, a Austrija je pobjedom 4-0 nad Bjelorusijom osigurala opstanak u Elitnoj diviziji, dok će se Bjelorusi sljedeće godine natjecati u Diviziji 1 A.

Komentiraj