SP ATLETIKA: Kolak bacila 60.99 m u kvalifikacijama, za finale čeka rasplet druge skupine

Olimpijska pobjednica Sara Kolak bacila je u A kvalifikacijskoj skupini bacanja koplja na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi 60.99 metara i morat će za plasman u finale iščekivati rasplet druge kvalifikacijske skupine kasnije popodne.

Bilo je to vrlo čudan rasplet početka natjecanja u koplju jer niti jedna od 16 kopljašica nije prebacila kvalifikacijsku normu od 63.50 metara. Nažalost, Kolak je u natjecanje ušla vrlo nervozno, u prvoj seriji bacila je samo 60.03 metra, a u drugom pokušaju je bacila puno kraće, pa je prestupila. Prije zadnjeg hica Sara je bila tek tek deveta, a u posljednjem pokušaju bacila je 60.99 metara, što joj je bilo dovoljno za šesto mjesto u skupini, dok u finale prolazi 12 najboljih. U drugoj skupini B od 17 sati baca još 15 atletičarki, a Kolak će u finale ako bolji rezultat od nje postigne šest i manje kopljašica.

Najbliže finalu bila je Kineskinja Shiying Liu (63.48), a druga je bila Martina Ratej s 62.87 metara.

Kolak je vlasnica hrvatskog rekorda (68.43), a ove sezone je bacila 66.42 metra. Na prošlom SP-u u Londonu prije dvije godine Sara je bila četvrta.

Komentiraj