Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatski reprezentativci dogovorili su se oko podjele premija u slučaju plasmana na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Kapetn Luka Modrić, dokapetan Vedran Ćorluka i Marijo Mandžukić u ime reprezentativaca, te izbornik Ante Čačić u ime stručnog stožera sastali su se prošlog petka sa predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom, te dogovorili kako će igračima i stožeru pripast će 40 posto Fifine nagrade za plasman, a taj iznos dijelit će se između igrača i stožera u omjeru 80-20. Hrvatskom nogometnom savezu pripast će 60 posto Fifine nagrade za plasman, kao što je to bilo i uobičajeno pri podjeli premija za velika natjecanja, objavio je u srijedu HNS.

“Uoči protekloga ciklusa najavio sam kako smo postavili standard da ovaj dogovor postignemo prije početka kvalifikacija i drago mi je što smo to brzo i jednostavno dogovorili i ovoga puta. Plasman u Rusiju prioritet je HNS-a, uvjeren sam da imamo igračku i stručnu kvalitetu za odlazak na deseto veliko natjecanje od samostalnosti. Kapetanu Modriću i suigračima želim puno sreće u novom ciklusu, da ponovno odvedu Hrvatsku među najbolje reprezentacije svijeta”, rekao je Šuker.

Komentiraj