hina

SOUTHGATE “Hrvatska je vrlo jaka ekipa”

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Garreth Southgate na konferenciji za novinstvo u Rijeci u četvrtak, uoči utakmice na stadionu Rujevica s Hrvatskom u Ligi nacija, ocijenio je da je Hrvatska vrlo jaka ekipa te da će ova utakmica biti dobar test za Englesku.

Southgate je ocijenio da su Ante Rebić i Ivan Perišić dvojica vrlo dobrih napadača a da je hrvatska sredina terena možda najbolja na svijetu.

Kazao je da vjeruje u svoju ekipu. “Imamo igrača s relativno malim iskustvom, ali koji su ostavili utisak na treninzima i pokazali da se mogu nositi s ovom razinom”, rekao je. Izrazio je žaljenje da neće moći igrati ozlijeđeni Luke Shaw, Danny Rose i Alex McCarthy.

Na pitanje o igri pred praznim tribinama, naveo je da će to biti čudno iskustvo. “Mislim da i Hrvatska osjeća isto, jer neće imati podršku svojih strastvenih navijača. Šteta je da naši navijači koji putuju s reprezentacijom i oni koji nisu propustili nijednu njenu utakmicu desetljećima neće moći biti na stadionu”, istaknuo je.

Upitan je li savjetovao igračima da paze što govore, s obzirom na to da će se na praznom stadionu sve dobro čuti u televizijskom prijenosu, Southgate je rekao da je utrošio dvije godine ohrabrujući ih da govore jedni drugima pa bi sad suprotan savjet bio štetan.

Za razliku od Zlatka Dalića, nije želio otkriti postavu, rekavši da će je, kao i inače, objaviti sat prije utakmice.

Na konferenciji za novinstvo bio je i središnji branič John Stones, ali mu nije bilo upućeno nijedno pitanje.

Komentiraj