Šostar rekao da ‘nema potrebe za platformom za cijepljenje’, Plenković: “Riješit ćemo to”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je obišao Zagrebački velesajam, gdje je i dalje u tijeku cijepljenje protiv koronavirusa.

Premijer je na Velesajmu razgovarao sa zdravstvenim djelatnicima, među ostalim sa Zvonimirom Šostarom, ravnateljem Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar.

“Od idućeg tjedna ćemo i ponedjeljak i petak raditi cijeli dan i subotu prijepodne da potrošimo sve cjepivo koje dobijemo”, rekao je Šostar, a Plenković je dodao da od idućeg tjedna stiže po 350 tisuća doza cjepiva. “Od idućeg tjedna stiže po 350.000 doza. Moramo dignuti apsorpciju i slati pozitivne poruke da je važno cijepiti se”, rekao je Plenković.

Premijer je ocijenio da na Velesajmu sve funkcionira: “Jako ovo fino izgleda, vidim da svi sjede, nije hladno, ugodno je.”

Šostar je istaknuo da covid redari i civilna služba puno pomažu, a premijer je zahvalio svima. Potom je Šostar na pitanje novinarke N1 o platformi Cijepise kazao da za njom nema potrebe. “Danas u 11 imamo sve ravnatelje bolnica pa bi ovdje prebacili liječnike iz bolnica. Nema potrebe za platformom, to govorim cijelo vrijeme”, istaknuo je Šostar, na što mu je Plenković rekao: “Dobro, riješit ćemo to, čut ćete na Vladi”.

Komentiraj