Šostar: “Plaćamo danak nepridržavanju propisanih epidemioloških mjera”

Grad Zagreb bilježi ozbiljne zabrinjavajuće brojke zaraženih već nekoliko dana za redom, a epidemiološku situaciju i nove aktivnosti komentirao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba Zvonimir Šostar.

“Zagreb ne drži crne rekorde”

“Grad Zagreb u ovom trenutku nema najgoru epidemiološku situaciju, a broj zareženih je isključivo rezultat nepridržavanja propisanih epidemioloških mjera koje je propisao Nacionalni stožer”, rekao je Šostar za RTL Danas i dodao kako bi brojke i drastično manji pritisak bio da građani nose zaštitne maske i drže distancu.

“Imamo 418 zaraženih na 100.000 stanovnika, crne rekorde nažalost drže Krapinsko-zagorska i Međimurska županija. Prosjek Hrvatske je veći od 260, dosta županija je na 300 zaraženih na 100.000, ali brojke su zabrinjavajuće”, dodao je

Zagreb u usporedbi s ostalim europskim metropolama

“U odnosu na ostale europske metropole nismo najgori, ali imamo još uvijek zabrinjavajuće brojke. Bojim se da će idućih dana još rasti. I više sam nego zabrinut, ali napravit ćemo sve da u sljedećih 10-15 dana suzbijemo epidemiju i smanjimo brojke”, kazao je Šostar i dodao da je teško prognozirati daljnji tijek zaraze, ali je uvijene kako će se brojke kretati oko 700 slučajeva.

Marketinškim akcijama do edukacije

“Idemo sa edukativnim materijalom koji ćemo stavljati na stolove ugostiteljskih objekata i dijeliti na adrese kućanstva građana. Sve s ciljem da povećamo svijest građana za pridržavanje propisanih mjera”, kazao je Šostar.

 

Komentiraj