Šostar: “Ako ste se prijavili na CijepiSe, ipak se naručite preko svojih liječnika. Nama platforma nije funkcionirala”

Ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Zvonimir Šostar, u subotu je za HRT govorio o raspadu platforme CijepiSe.

Podsjetimo, mediji tijekom subote pišu da je došlo do potpunog kolapsa online platforme Ministarstva zdravstva za prijavu građana na cijepljenje. Navodi se da Grad Zagreb, ali ni ostale županije ne koriste ili minimalno koriste platformu CijepiSe.

“Mi smo samo prvi dan pokušali koristiti platformu, međutim kako platforma nije funkcionirala, a do tada još ni u jednoj županiji nitko nije išao naručivati preko nje, odlučili smo se promijeniti način naručivanja, tako da smo naručivali preko domova zdravlja, preko e-naručivanja, CEZIH-a.

Liječnici obiteljske medicine trebaju oko 15 sekundi da naruče svog pacijenta. Taj nam je sustav fantastično funkcionirao, jer mi smo samo koordinatori i logistika cijepljenja”, rekao je Šostar u subotu za HRT.

Na Zagrebačkom Velesajmu cijepljeni mlađi ljudi

Dogodilo se da su na Zagrebačkom Velesajmu, nakon pogreške na platformi CijepiSe, cijepili mlađu populaciju.

“Ne znam što se dogodilo s platformom tada, ali činjenica je da su došli i mlađi ljudi. Ako je netko naručen, nije na nama da odlučujemo hoće li se cijepiti ili ne”, rekao je Šostar.

Šostar je komentirao je li platforma doživjela kolaps, s obzirom na to da su se oni oslonili samo na liječnike obiteljske medicine.

“Nama ne funkcionira i mi smo odmah nakon prvog dana odustali i promijenili sustav naručivanja. Oni koji su se prijavili preko platforme očito će morati razgovarati sa svojim obiteljskim liječnicima”

Svima onima koji su se prijavili na cijepljenje preko platforme Šostar je savjetovao da razgovaraju sa svojim liječnikom.

“Morat će očito razgovarati sa svojim liječnicima obiteljske medicine da ih naruče”, rekao je Šostar.

Komentiraj