Sony novim PlayStation 4 želi zaadržati primat na tržištu

Pixabay

Japanska korporacija Sony predstavila je u srijedu dvije nove verzije svoje igraće konzole PlayStation 4, u nastojanju da zadrži prednost u prodaji u odnosu na konkurente Microsoft i Nintendo.

Ogranak Sony Interactive Entertainment predstavio je konzolu PlayStation 4 Pro, koja će biti puštena u prodaju 10. studenog ove gdoine.

Nova verzija ima veću rezoluciju i realnije slike te omogućava 4k rezoluciju i veći dinamički raspon (HDR), rekao je izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta Andrew House na predstavljanju u New Yorku. Konzola će koštati 399 dolara.

Uz to, tvrtka je predstavila tanju, lakšu i energetski učinkovitiju verziju konzole PlayStation 4, koja će izaći 15. rujna, a prodavat će se po cijeni od 299 dolara.

PlayStation Pro, čije je kodno ime “Neo”, podržavat će Sonyeve naočale za virtualnu stvarnost, koje će biti lansirane u listopadu. PlayStation VR naočale počet će se prodavati u SAD-u 13. listopada, uz 50 naslova na raspolaganju do kraja godine, objavila je kompanija.

Osim toga, Sony će omogućiti nadogradnju za svih 40 milijuna korisnika konzole PlayStation 4 na HDR.

Od predstavljanja 2013. godine, Sony je prodao više od 40 milijuna PlayStation 4 konzola, daleko nadmašivši Microsoftov Xbox One i Nintendov Wii U.

U financijskoj godini do ožujka 2017. godine, ta japanska korporacija očekuje da će odjel za igraće uređaje sudjelovati sa 45 posto u ukupnoj operativnoj dobiti. Sony očekuje da će u toj financijskoj godini prodati 20 milijuna konzola PS4, u odnosu na prošlogodišnjih 17,7 milijuna.

Komentiraj