Dva kanadera iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga upućena su u ponedjeljak poslije 18 sati na gašenje požara u uvali Poganici na otoku Šolti, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage su do 2. rujna sudjelovale u gašenju 56 požara, po18 požara u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji, 17 požara u Zadarskoj te po jedan požar u Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Provedeno je i 50 protupožarnih izviđanja s protupožarnim zrakoplovima u priobalnim županijama, a tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Skylark I” za rano otkrivanje požara bio je angažiran 11 puta.

Zračne snage u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile su oko 300 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 6.750 tona vode, a helikopterima Mi-8 MTV prevezeno je 19 vatrogasca do požarišta.

Kopnene snage sa 103 pripadnika bile su angažirane na požarištu Lokvi Rogoznici kod Omiša 11. i 12. kolovoza, priopćeno je iz MORH-a.

Komentiraj

PREKOhina
Podijeli objavu
Prethodni članakLIPOVLJANI Mrtav muškarac u automobilu
Sljedeći članak“Pogledaj njezina koljena, bit će ti jasno”
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.