ŠOLJIĆ “3. maj mora krenuti svojim putem, s nekim novim vlasnikom”

Nel Pavletic/PIXSELL

Radnički predstavnik u Nadzornom odboru 3. maja Juraj Šoljić komentirao je u utorak za N1 stanje u riječkom brodogradilištu.

“Nadam se da su Uprava i Uljanik d.d. shvatili da je Grupa u problemima i da se 3. maj mora izdvojiti, mi to tražimo već godinu dana. 3. maj mora krenuti svojim putem, s nekim novim vlasnikom”, rekao je Šoljić dodajući kako se nada da će Vlada i Uprava doći do rješenja kako bi se završile gradnje brodova u 3. maju.

“Svaki dan je važan, mora se kontaktirati brodovlasnika, preveliko je jamstvo dano i ovo mora uspjeti. Mi znamo da brodovlasnici žele brodove završiti u 3. maju. Još jednom, apeliram da se imenuje povjerenik Vlade koji će riješiti problem u Rijeci, svaki dan je važan. 3. maj treba zaštititi”, rekao je Šoljić.

Kako piše Novi list ne promjeni li se nešto do kraja ovog mjeseca, ne pronađe li 3. maj novac za kupnju materijala kako bi se mogli nastaviti radovi na poluzavršenom brodu »Algoma Innovatoru«, sve su indicije da će i kanadska tvrtka Algoma raskinuti ugovore za sva četiri broda.

Riječki »3. maj« tako bi početkom idućeg mjeseca mogao ostati praktički bez ijednog važećeg ugovora. Osim bez poslova, 3. maj ostaje i bez ljudi. Prema informacijama Novog lista, samo od početka ovog mjeseca iz riječkog brodogradilišta otišlo je 49 radnika.

Na neodrživo stanje u »3. maju«  i jučer je ponovno ukazao Juraj Šoljić, ovog puta u funkciji radničkog predstavnika u Nadzornom odboru riječkog brodogradilišta. Po tko zna koji put u posljednjih nekoliko tjedana traži se od Vlade da hitno imenuje svog povjerenika ili kriznu Upravu u 3. maj.

Komentiraj