Solidarnost s predsjednikom HND-a Hrvojem Zovkom

HINA

Iz Hrvatskog novinarskog društva u ponedjeljak su izvijestili da je više od pedeset novinara iz dvadesetak televizijskih kuća, portala, dnevnih novina, tjednika i radio postaja potpisalo izjavu solidarnosti s Hrvojem Zovkom, novinarom i urednikom HRT-a i predsjednikom HND-a, zbog postupka izvanrednog otkaza kojeg je prošloga tjedna pokrenula uprava HRT-a.

“Mi, novinari i medijski radnici, ovim se putem solidariziramo s predsjednikom strukovne udruge, HND-a, te novinarom HRT-a Hrvojem Zovkom, koji je u procesu dobivanja izvanrednog otkaza. Svojim radom, priznanjima, moralnim i profesionalnim standardima, Zovko nipošto nije zaslužio da dobije otkaz u javnom mediju, koji se otkazima služi kao metodom pritiska, i egzistencijalne ucjene vlastitih zaposlenika.

HRT, medijska kuća koja se financira novcem svih građana, u posljednje je vrijeme sve manje relevantan medij, a svoje zakonske zadaće jedva ili uopće ne ispunjava. Pritom je tvrtka s uvjerljivo najvećim brojem izvanrednih otkaza novinarima i drugim zaposlenicima u posljednjih pet godina.

Stoga tražimo da se povuče otkaz Hrvoju Zovku, i da se umjesto terora nad svojim zaposlenicima, HRT konačno primi vlastitog posla, za koji je, za razliku od drugih medija, svakoga mjeseca izdašno i uredno plaćen”, stoji u izjavi solidarnosti.

Iz HND-a podsjećaju kako je otkaz Hrvoju Zovku tema konferencije za novinare koja će održati u utorak u 11 sati u Novinarskom domu u Zagrebu.

Najavljuju da će se tada u priopćenju objaviti i stajalište Ogranka HND-a na HTV-u.

Komentiraj