Socijalni radnik dogovorio predaju Filipa Zavadlava

Filip Zavadlav, 25-godišnji pomorac, uhićen je u prošlu subotu dva sata i 45 minuta nakon što je u poslijepodnevnim satima u centru Splita ubio tri osobe. Policija ga je uhitila u kafiću “Borsalino” na splitskim Skalicama, a Slobodna Dalmacija piše da je prije policije do Zavadlava došao socijalni radnik koji je zaslužan za njegovo mirno uhićenje.

Socijalni radnik, koji je prije skrbio o Zavadlavu i njegovoj obitelji, Filipa je prepoznao na snimci koja se dijelila društvenim mrežama, na kojoj on s kalašnjikovim šeće ulicom. Socijalni radnik odmah je nazvao Zavadlava, koji je u to vrijeme bio u obiteljskom stanu na splitskim Skalicama, a kako nije mogao s njim ostvariti suvislu komunikaciju, zatražio je da razgovara s njegovim ocem.

Potom je sa starijim Zavadlavom dogovorio da on i Filip dođu u “Borsalino” te da se javi policiji da dođe po njega. Zajedno su pričekali policiju, a Filip je uhićen bez pružanja otpora.

Slobodna piše da je socijalni radnik policiji ispričao i o problemima za koje je znao da ih je Filip imao zbog dugova svojeg mlađeg brata. Njegova izjava na dvije stranice do u detalje opisuje pritiske koje je mladić prolazio zbog društva u koje mu se “uvalio” brat, ovisnik o drogi. Socijalni radnik imao je saznanja o životu cijele obitelji jer ih je dugo imao pod nadzorom te je znao kroz što su sve prošla sva tri mladića iz obitelji Zavadlav.

Komentiraj