Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boravit će 7. srpnja 2018. godine u jednodnevnom radnom posjetu Ruskoj Federaciji, priopćeno je iz njezina ureda, a pratit će i ogled hrvatske reprezentacije s ruskom na SP-u u nogometu, javlja N1.

Prilikom boravka u Sočiju predsjednica će održati radni sastanak s predsjednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim, a u nastavku večeri pratit će četvrtfinalni susret Svjetskog nogometnog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i Rusije, a predviđen je i njezin susret s izbornikom Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem i hrvatskim reprezentativcima, navodi se u priopćenju s Pantovčaka.

Ona je ranije danas u Zaboku, nakon otvorenja novog proizvodnog pogona tvrtke “OMP Obrada metala”, komentirala sutrašnji odlazak u Rusiju gdje hrvatska reprezentacija igra s ruskom na SP-u u nogometu.

“Idem službeno ovoga puta. Najradije dolazim na utakmice kao navijač, no mislim da bi bilo neprimjereno i uvredljivo prema domaćinu da ne odem u VIP ložu, gdje moram poštivati pravila ponašanja i odijevanja, no to ne znači da neću svim srcem navijati za našu reprezentaciju”, rekla je te dodala kako će posjet Rusiji biti prigoda za “nogometnu diplomaciju”.

Predsjedica je najavila će se prilikom posjete Rusiji susresti i s ruskim premijerom Medvedevim.

”Susret s predsjednikom Vlade Rusije Medvedevim održat će se, ranije no što smo predložili. Neću putovati državnim zrakoplovom nego komercijalnom linijom. To nije neuobičajeno jer sam i u Italiju i u Iran putovala komercijalnim linijama. Odlazak komercijalnom linijom znači dvostruko manje troškove”, kazala je Grabar-kitarović i dodala kako će troškovi za cijelu delegaciju biti oko 40 tisuća kuna.

“To su samo troškovi puta jer smo se svi odrekli dnevnica”, naglasila je.

“Vjerujem da ćemo pobijediti i da ćemo nastaviti dalje. Zahvalna sam nogometašima i Daliću”, kazala je Grabar-Kitarović te dodala da su igrači “naš ponos”.

Najavila je i da će se ponovno spustiti među igrače u svlačionicu nakon utakmice, bez obzira na rezultat.

“Otići ću ih pozdraviti nakon utakmice i nadam se da ću u međuvremenu stići na sebe staviti dres”, kazala je Grabar-Kitarović te je posebnu potporu dala našem kapetanu Luki Modriću.

Komentiraj