“SOA svoje zadaće obavlja zakonito, profesionalno i odgovorno”

Patrik Macek/PIXSELL

Povodom izjava Mate Radeljića, N1 je ponovno poslao upit Sigurnosno-obavještajnoj agenciji (foto – ravnatelj Danijel Markić) koja se dosad nije očitovala o navodima bivšeg savjetnika predsjednice. I ovaj put odgovor je došao bez puno informacija.

N1 je zanimalo je li šef kabineta ravnatelja SOA-e, Davor Franić, obavijestio Matu Radeljića da više neće biti dio ureda predsjednice, je li mu prijetio, je li to od njega tražila predsjednica i je li Radeljić postao prijetnja predsjednici pa je to razlog da se SOA uključi u priču.

“SOA iz zakonskih i sigurnosnih razloga, ne komentira aktivnosti iz svoje nadležnosti niti medijske napise o svom radu”.

“Možemo vas izvijestiti da SOA svoje zadaće obavlja zakonito, profesionalno i odgovorno. Jedna od zadaća za koju je SOA zakonom ovlaštena i koju kontinuirano obavlja jest i zaštita sigurnosti državnih tijela i protuobavještajna zaštita najviših državnih institucija Republike Hrvatske, a koje će SOA i nadalje obavljati”, stoji u odgovoru.

“Zakonitost rada SOA-e, uz unutarnji nadzor, stalno je podložna nekom od tri vrste vanjskog nadzora: stručnom, parlamentarnom i građanskom”, dodaju.

Komentiraj