SOA se oglasila na optužbe predsjednice o korupciji u sigurnosnim službama

Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) odgovorila je na izjave aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, o korupciji u sigurnosnim službama.

Ravnatelj SOA-e Daniel Markić poslao je očitovanje Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Još nema odgovora poduzimaju li što policija i DORH nakon upozorenja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o korupciji u tajnim službama, piše Dnevnik.hr.

Podsjeztimo, Grabar-Kitarović je na televizijskom sučeljavanju kandidata izjavila: “Što se tiče korupcije, ona je nažalost sveprisutna u društvu, ona nije samo u politici. Ali meni je najviše zabrinjavajuće kada je prisutna u onim agencijama koje bi se trebale baviti borbom protiv korupcije”.

Objasnila je da je mislila na postupak protiv bivših čelnika VSOA-e Darka Grdića i Ognjena Preosta, koje se optužuje za pronevjeru novca.

Bivši čelnik VSOA-e Darko Grdić jučer je, preko svoje odvjetnice, priopćio da je predsjednica Republike na njegov račun iznijela niz teških neistina i zlonamjernih tvrdnji i time izvršila izravan pritisak na neovisnost pravosuđa i pokušaj utjecaja na pravosudna tijela u sudskom postupku.

Odvjetnik Ognjena Preosta, Nenad Strukan u srijedu je priopćio da je predsjednica Grabar-Kitarović u svojoj izjavi o njegovu klijentu povrijedila presumpciju nevinosti i namjerno izvršila izravan utjecaj na rad Vrhovnog suda RH koji tek mora odlučiti je li kriv Preost zbog kaznenog djela koje mu se stavlja na teret.

Komentiraj