SNJEŽNA KRALJICA Nakon prve vožnje vodi Velez Zuzulova, odustala jedina hrvatska predstavnica

Marko Prpic/PIXSELL

Nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu u vodstvu je Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, dok je Amerikanka Mikaela Shiffrin, najbolja svjetska slalomašica i vodeća skijašica Svjetskog kupa, odustala nakon greške u središnjem dijelu staze.

“Staza je bila vrlo brza. Obično mi takvi uvjeti izrazito odgovaraju, ali napravila sam jedan mali pogrešan pokret, skija mi je otišla s krive strane vrata i to je moja pogreška, bez obzira na eventualne rupe ili čudno svjetlo. Voljela bih da mogu okriviti nešto ili nekog drugog, ali sama sam kriva”, kazala je Shiffrin, koja je slavila u sva četiri ovosezonska slaloma, a na Snježnoj kraljici je dva puta pobijedila (2013. i 2015.).

Osim nje, odustala je i Švicarka Wendy Holdener, treća u poretku slalomašica.

Drugo mjesto drži Austrijanka Bernadette Schild (+0.39), mlađa sestra Marlies Schild koja je četiri puta slavila na Sljemenu, a  treća je Čehinja Sarka Strachova (+0.41), svjetska slalomska prvakinja iz 2007.

Hrvatska predstavnica Leona Popović, koja je imala startni broj 61, brzo je napravila grešku i odustala je prije prvog prolaznog vremena.

Od 67 skijašica njih 43 je završilo prvu vožnju, a druga utrka na rasporedu je u 16.15 sati.

Komentiraj