Snježana Krpeta: “Ako se dokaže da su im diplome lažne sestrama će se oduzeti licence”

Višu školu Sveučiliša u Kragujevcu završilo je trinaest hrvatskih medicinskih sestara. Komora medicinskih sestara provjerava jesu li i njihove diplome među poništenima.

“U KB Sestre milosrdnice nema niti jedna diploma iz Kragujevca. U cijeloj Hrvatskoj ih je pronađeno 13, od toga 1 djelatnica KBC Rebro i 12 djelatnica OB Pula”, rekla je  za HRT Snježana Krpeta, posebna savjetnica ministra zdravstva za sestrinstvo.

Dodala je da pacijenti ne trebaju strahovati. “Tih 13 medicinskih sestara koje rade u zdravstvenom sustavu direktno su pod nadzorom glavnih medicinskih sestara, kliničkih sestara zavoda i odjela i njihov rad se kontrolira. Ako se dokaže da su njihove diplome doista lažne Hrvatska komora medicinskih sestara temeljem svojih ovlasti oduzet će im licence i te medicinske sestre neće moći raditi u zdravstvenom sustavu”, ustvrdila je .

Ističe kako je žalosna i razočarana jer hrvatske sestre odlaze na školovanje u veleučilište u Kragujevac jer RH ima izvrsne fakultete i veleučilišta za školovanje medicinskih sestara. “Hrvatska ima 38.800 sestara, brojka od njih 13 neće ništa naštetiti u normalnom funkcioniranju, a i sad smo imali natječaj u lipnju, završila je akademska godina i svaka je bolnica primila određeni broj sestara u sustav”, zaključila je Snježana Krpeta.

Komentiraj