Snimka na kojoj Franjo Lucić nudi mito Dragi Hedlu ipak valjan dokaz na sudu

Vrhovni sud odbio je prijedlog obrane HDZ-ovog Franje Lucića kojim su iz spisa htjeli izdvojiti snimku telefonskog razgovora s novinarom Dragom Hedlom na kojoj mu Lucić nudi mito da ne piše o njegovim poslovima, javlja N1.

Snimka se tako, kao i u slučaju nekadašnjeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, smatra zakonitim dokazom iako je nastala bez znanja Franje Lucića. Optužno vijeće na kojem se treba odlučivati o potvrđivanju optužnice zakazano je za 24. listopada na Županijskom sudu u Osijeku.

Nastavak je to priče u kojoj je optužnica podignuta jos u ožujku 2018. godine, no do potvrđivanja još nije došlo.

Prvo je osječki sud odbio potvrditi optužnicu. Onda je Vrhovni sud naložio novo odlučivanje, navodeći da su pogrešno zaključili da se ne može raditi o kaznenom djelu jer Drago Hedl nije imao svojstvo odgovorne osobe.

Obrana je potom tražila izdvajanje snimke, što je sud odobrio, no Vrhovni sud usvojio je žalbu USKOK-a.

Podsjetimo, Telegramov novinar Drago Hedl objavio je da ga je HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić pokušao podmititi tražeći da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Ovaj slučaj za N1 je prokomentirao sam Hedl.

”Ja sam 2 tjedna radio na tekstu vezano za poslovanje gospodina Lucića i kad sam bio pri kraju zamolio sam ga da mi objasni neke podatke iz poslovanja. Imali smo dogovoren sastanak i trebali smo se naći u Pleternici, ali je on otkazao sastanak i zamolio me da se strpim nekoliko dana. Tražio sam novi kontakt ali na poruke nije dogovarao da bi se jučer u 11:44 sati javio i na moje zaprepaštenje mi podnudio mito rekavši da će mi platiti 3 puta više od Telegrama”, kazao je Hedl u srpnju 2017. godine.

Komentiraj