Snimat će se peti dio jedne od najuspješnijih horor franšiza

Sada je i službeno – krajem godine početi će se snimati novi nastavak horor franšize „Vrisak“ (Scream). Prvi film iz franšize „Vrisak“ snimljen je 1996. godine sa Neve Campbell u glavnoj ulozi, ulozi Sidney Prescott, a uslijedili su nastavci snimljeni 1997., 2000. i 2011. godine. Sva četiri filma režirao je Wes Craven koji je 2015. preminuo u 76. godini. Sva četiri filma zaradila su na svjetskim kino blagajnama ukupno 608 milijuna dolara.

Pet dio filma „Vrisak“ režirati će Matthew Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett koji su ove godine u kinima imali solidan horor „Ready or Not“.  Novi su i producenti filma. Naime, prva četiri filma producirala je kompanija Dimension Films koja je bila u vlasništvu Boba Weinsteina, brata osuđenog silovatelja Harveya Weinsteina. Peti dio producirati će kompanija Spyglass.

U ovom trenutku nepoznata je glumačka ekipa, osim što je David Arquette službeno potvrdio da će ponoviti ulogu šerifa Deweya Rileya. Neve Campbell potvrdila je prošlog tjedna da pregovara o ponavljanju uloge Sidney Prescott, a još se ne zna ništa o sudbini Courteney Cox odnosno hoće li se ona ponovo pojaviti u filmu kao Gale Weathers.

Nakon što je 2011. godine snimljen četvrti dio franšize „Vrisak“, redatelj Wes Craven i scenarist Kevin Williamson tvrdili su kako već imaju ideje za peti i šesti nastavak. Međutim, kako je četvrti dio financijski bio znatno neuspješniji od prva tri dijela (zaradio je na svjetskim kino blagajnama 97 milijuna dolara dok su prva tri dijela zaradili po 170 milijuna dolara) tako je snimanje petog dijela zaustavljeno, naročito nakon što je Wes Craven preminuo.

Komentiraj