Snima se novi film o Amy Winehouse povodom 10 godina od njezinog odlaska

Film pod nazivom ‘Amy Winehouse: 10 Years On’ naručili su BBC Two i BBC Music sa željom da se istraži Amy Winehouse kroz razgovor  s ljudima koji su je najbolje poznavali, a opisan je kao ‘interpretacija njezina života kao žene, njezine ljubavi i naslijeđa’.

Novi film Amy Winehouse prikazat će se na BBC Two, obilježavajući 10 godina od njezine smrti. Amy Winehouse umrla je od trovanja alkoholom 23. srpnja 2011. godine u dobi od 27 godina, a njezin album ‘Back to Black’  naknadno je u Velikoj Britaniji postao najprodavaniji album u 21. stoljeću do danas.

Prema priopćenju za medije, film će ‘osvijetliti dijelove njezinog života za koje se do danas nije čulo’. Film bi trebao biti ispričan prvenstveno iz perspektive njezine majke Janis, čije se viđenje ‘često razlikuje od pripovijesti koja nam je prije bila ispričana’.

“Ne osjećam da je svijet poznavao pravu Amy, onu koju sam odgojila, i radujem se prilici da ponudim razumijevanje njezinih korijena i dublji uvid u stvarnu Amy”, rekla je njezina majka Janis. Ostali članovi obitelji i prijatelji također će se pojaviti u dokumentarnom filmu o njoj.

Dov Freedman, izvršni producent filma rekao je u službenoj izjavi: “Amy je bila istinska glazbena ikona i ne možemo biti ponosniji što smo pomogli onima koji su najbliži Amy povratiti njezinu priču, 10 godina nakon njezine smrti.”

Komentiraj