Pixabay

Snijeg stvara probleme u cestovnom i pomorskom prometu

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, sjevernom dijelu Hrvatskog primorja te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a po mokrim i skliskim kolnicima od kiše vozi se u Istri, Dalmaciji i dijelu Slavonije. U dijelu Gorskog kotara pada kiša koja se ledi u dodiru s tlom, a u dijelu Dalmacije mjestimice pada tuča. U većem dijelu unutrašnjosti kolnici su vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, posljednje su informacije Hrvatskog autokluba.

Zbog tuče koja pada u dijelu Dalmacije na autocesti A1 između čvorova Bisko i Zagvozd vozi se uz ograničenje brzine.

Zimski su uvjeti te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obvezna zimska oprema na nekim cestama u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, uključujući državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke.

Za sve skupine vozila, nakon prestanka zimskih uvjeta, otvorene su: A1 Zagreb-Split-Ploče; A4 Goričan-Zagreb; A6 Rijeka-Zagreb; A7 GP Rupa-čvor Diračje; DC1 Čeglje-Karlovac-Grabovac-Vaganac-Udbina-Gračac-Knin.

PROMETNE NESREĆE NA AUTOCESTI A1: poslije čvora Gospić, oko 195. km u smjeru Splita, vozi se otežano; poslije čvora Zagvozd, na 435. km u smjeru Dubrovnika, vozila su na zaustavnom traku; prije čvora Zagvozd, na 438. km u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.

PROMETNE NESREĆE NA AUTOCESTI A6 RIJEKA-ZAGREB: između čvorova Kikovica i Oštrovica, na vijaduktu Bukovo u smjeru Rijeke, vozi se otežano jednim trakom.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Pomorski promet

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije:

Splitsko okružje;
-Katamaranska linija Split- Hvar- Vela Luka- Ubli;
-Katamaranska linija Korčula-Hvar-Split;

Dubrovačko okružje:
– Trajektna linija 831 Dubrovnik-Lopud-Suđurađ u prekidu.

Granični prijelazi

Na ulazak osobnih automobila na GP Stara Gradiška čeka se oko 15 minuta, a na izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo oko pola sata.

Komentiraj