Snijeg prouzročio prometni kolaps u BiH

Pixabay

Snijeg koji od jutarnjih sati intenzivno pada u Bosni i Hercegovini prouzročio je ozbiljne poteškoće u prometu u ponedjeljak pa su se na cestama koje od Sarajeva vode prema Mostaru i Tuzli stvorile duge kolone vozila, a kamioni koji su se na nekim mjestima ispriječili na tim prometnicama prouzročili su potpuni prometni kolaps.

Na prijevoju Ivan sedlo između Sarajeva i Konjica te kod mjesta Semizovac na cesti koja od glavnog grada BiH vodi prema Tuzli vozila se jedva probijaju kroz snježne nanose. Na kolniku je tridesetak centimetara snijega i on nastavja padati a cestarske su službe sporo ponovo reagirale.

I na planinskom prijevoju Komar na cesti koja povezuje Travnik i Donji Vakuf promet je znatno usporen jer vozila zbog kamiona koje je blokirao snijeg mogu prolaziti samo naizmjenično jednim trakom.

Otežano je i odvijanje zračnog prometa zbog snijega u sarajevskoj zračnoj luci.

Zbog lošeg vremena otkazana su i natjecanja u okviru Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) koja su trebala biti održana na Bjelašnici, dok se ona na Jahorini odvijaju u otežanim uvjetima.

Komentiraj