Snijeg pada diljem Hrvatske, problemi u prometu, za kamione s prikolicama nema slobodnog cestovnog pravca

U Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske, Istre i Hrvatskog primorja mjestimice pada snijeg. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni, javlja u srijedu oko podneva Hrvatski autoklub.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste: DC1 Čeglje-Korenica-Gračac-Knin, DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica i DC8 Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

Zbog snijega i teretnog vozila u kvaru na autocesti A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, u koloni dugoj oko 3 km te uz zastoje.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A7 Sveti Kuzam-Šmrika.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8); lokalna cesta Križišće-Kraljevica (LC58107) .

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Na dijelu dionice autoceste A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, zbog jakog vjetra.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Karlovačkoj i Zadarskoj županiji.

Pomorski promet

Zbog vjetra, u prekidu su: trajektne linije: Porozina-Brestova, Sumartin-Makarska i Dubrovnik-Lopud-Suđurađ (od 16 sati); katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Split-Milna-Vis, Split-Hvar-Vela Luka, Korčula-Hvar-Split; brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Kaprije.

Granični prijelazi

Teretna vozila na ulaz u zemlju čekaju oko sat i pol na prijelazu Županja, a na izlaz iz zemlje oko sat vremena na prijelazima Bregana i Bajakovo.

Komentiraj