EPA/VANGELIS BOUGIOTIS

Snijeg otežava promet, zimski uvjeti na cestama

Snijeg otežava vožnju u većem dijelu unutrašnjosti te mjestimice u zaleđu Dalmacije. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 između Krnjaka i Knina i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice, posljednje su informacije Hrvatskog autokluba.

HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb otvorene su za sva vozila.

Zbog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika te na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj -Karlobag- Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionici Novi Vinodolski -Senj dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na sljedećim cestama:

KARLOVAČKA, LIČKO-SENJSKA I ZADARSKA ŽUPANIJA: DC1 Krnjak -Slunj-Grabovac-Vaganac-Korenica-čvor Udbina-Ondić-Gračac-Palanka-Oćestovo (Knin); DC23 Josipdol-Kapela-Žuta Lokva; DC25 Korenica-Lički Osik-Gospić-Karlobag; DC27 Gračac-Zaton Obrovački; DC42 Josipdol-Poljanak-Selište Drežničko; DC50 Žuta Lokva-Špilnik-Lički Osik; Gospić-Štikada-Gračac (DC27); DC52 Špilnik-Korenica; DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo; DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča; ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Srb i na svim lokalnim i županijskim cestama na području cijele Ličko-Senjske županije.

Za sav promet zbog sniježne vijavice u Lici zatvorene su: državna cesta DC218 Dobroselo (g.ž.LS) – Mazin – Bruvno (D1), ŽC5128 Bogić Brdo-Lička Jesenica, ŽC5110 Alan-Krivi Put-Prokike, te lokalne ceste Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA (GORSKI KOTAR i SJEVERNO HRVATSKO PRIMORJE): DC3 Zdihovo-Gornje Jelenje-Kikovica; DC32 GP Prezid-Parg-Delnice; DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin; DC203 GP Brod na Kupi-Delnice; DC305 Parg-Čabar; DC501 Gornje Jelenje- čvor Oštrovica-Meja; ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5110 Krmpote-Alan; ŽC5032 Gornje Jelenje do Crni Lug; ŽC5062 Bribir-Lukovo; LC58031 Zalesina-Stari Laz i
ostale županijske i lokalne ceste na području Gorskog Kotara.

Županijska cesta ŽC5094 Breze-Stalak otvorena je samo za osobna vozila.

SREDIŠNJA HRVATSKA: DC35 Očura-Švaljkovec.

Županijska cesta Lukovo-Lić otvorena je samo za osobna vozila.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Granični prijelazi

Na izlazak teretnih vozila na GP Bregana čeka se oko sat vremena. Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelzima: Prezid, Čabar i Brod na Kupi.

Komentiraj