Snijeg i vjetar stvaraju probleme u cestovnom prometu

Goran Kovacic/PIXSELL

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru. U Lici mjestimice i povremeno pada i krupa (solika). Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, javlja u ponedjeljak poslijepodne Hrvatski autoklub.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar – DC3. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom (zimski su uvjeti i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog).

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. Moguća je poledica. 

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, a zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na cestama: DC8 Senj-Karlobag; Krčkom mostu.

Pomorski promet

U prekidu su katamaranske linije: Rijeka – Cres – Mali Lošinj i Rijeka – Rab – Novalja (katamarani su ostali u Rijeci pa neće biti niti katamaranskih linija 19.03. s polaskom iz M.Lošinja i Novalje prema Rijeci).

Granični prijelazi

Teretna vozila na izlaz na GP Bregana čekaju oko pola sata, a na GP Trnovec oko pola sata.

Komentiraj