Snijeg i vjetar otežavaju promet, Pag i Rab odsječeni od kopna

Dino Stanin/PIXSELL

Snijeg mjestimice pada u Slavoniji i Lici. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Split i stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila.

Trenutno nije moguće doći sa kopna:

  • na otok Pag (Paški most je zatvoren i ne plovi trajekt na liniji Prizna-Žigljen), i obrnuto sa otoka Paga prema kopnu;
  • na otok Rab (zatvorena je Jadranska magistrala-DC8), i obrnuto sa otoka Raba prema kopnu.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati iz smjera unutrašnjosti:

  • prema Rijeci ili Istri: autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar do Rijeke (DC3), i obrnuto;
  • prema Dalmaciji: državnom cestom DC1 Karlovac-Slunj-Split ili autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Knina prema Splitu (DC50-DC1) ili preko Kistanja prema Zadru, i obrnuto.

Zbog vjetra za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnom cestom Gračac-Obrovac-Karin, a za ostala vozila cestom DC1 Gračac-Knin); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; Paški most (DC106).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; državna cesta Gračac-Zaton Obrovački (DC27).

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na državnoj cesti DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Pomorski promet

U prekidu su:

  • trajektne linije: Prizna-Žigljen, Lopar–Valbiska;
  • katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka;
  • brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Katamaranska linija 9603 Jelsa – Bol – Split katamaran će isploviti iz luke Stari Grad u 06:00 h za Split bez pristajanja u luke Jelsa i Bol.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Posebne regulacije prometa na pojedinim graničnim prijelazima: za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica; na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja; od 2. studenog zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana; na graničnom prijelazu Harmica (SLO) zabrana je prolaska vozilima ukupne težine veće od 7,5 t.

Komentiraj