Snijeg i ledena kiša usporavaju promet

EPA/NEIL HALL

U Gorskom kotaru, dijelu Hrvatskog primorja te središnje i sjeverozapadne Hrvatskoj mjestimice pada snijeg i kiša koja se smrzava na tlu, a usporeno se vozi na autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac, čvora Gospić i tunela Sveti Rok, na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Novske, na A4 Goričan-Zagreb, na A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo 2 i Kikovica te na A11 Jakuševec-Lekenik, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zimski su uvjeti na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatskoj, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) između Rijeke i Zdihova i državnu cestu DC1 (dijelom Lička magistrala) na dionici Trakošćan-Jastrebarsko-Karlovac-Vaganac-Udbina-Gračac (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, za ostala vozila obavezna je zimska oprema).

Od 8 sati prestaju zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Boslijeva u oba smjera.

ZA SAV PROMET OTVORENE SU: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje i Draga-Šmrika, Istarski ipsilon, Jadranska magistrala (DC8), Paški i Krčki most.

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC10 od čvora Dubrava u smjeru Križevaca vozi se otežano, jednim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h.

OVDJE provjerite na kojim je cestama obavezna zimska oprema.

Pomorski promet

U prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split.

Danas je uveden raniji polazak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji s polaskom u 09:30 h iz uvale Porat- Uvala Salbunara -Mezoporat-Luka Komiža.

Granični prijelazi

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima:

  • Bosna i Hercegovina: Užljebić; Ličko Petrovo Selo, Maljevac,
  • Slovenija: Jurovski Brod, Pribanjci, Prezid, Čabar, Brod na Kupi.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj