Snažna oluja poharala Hrvatsku: Vjetar nosio krovove, rušio stabla

Grmljavinske oluje s jakim oborinama i tučom pogodile su u nedjelju Istru, Kvarner, Gorski kotar, središnju Hrvatsku i Slavoniju, a oko 22:30 i Zadar.

Temperature su pale i za desetak stupnjeva. Na autocesti Zagreb – Rijeka, kada je padala tuča, vozači su su se zaustavljali ispod nadvožnjaka i u tunelima kako bi zaštitili svoje automobile.

Prema podacima Antene Zadar, na Puntamici je vjetar dosegnuo brzinu od čak 29.1m/s, a srušena su i stabla na Baninama, Smiljevcu, Bilom Brigu, Bibinjama te u ulici Put Dikla.

U nevremenu su letjeli kontejneri, a oštećeno je i nekoliko automobila.

Na vukovarskom području led veličine oraha zatrpao je kuće i dvorišta. Izbušene su rolete na kućama, uništene fasade, oštećeni automobili, a štete ima i na poljoprivrednim zemljištima.

U Hrvatskom zagorju padala je tuča, no veću je štetu napravio jak vjetar koji je rušio stabla i nosio krovove. Nakon tuče koja je diljem Zagorja padala oko 14 sati, dva sata poslije olujno nevrijeme najjače je pogodilo Pregradu, koja zajedno s okolicom još oko 22 sata bila bez struje.

Služba 112 primila je stotinjak poziva. U Krapinsko-zagorskoj županiji 16 kuća ostalo je bez krova.

Veći dio Istre u nedjelju navečer zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom, no na sreću ono nije prouzročio veće probleme. Vatrogasci su tijekom večeri na području cijele Istre imali dvadesetak intervencija koje su se uglavnom odnosile na uklanjanju grana na prometnicama i to u Puli , Labinu, Poreču i Novigradu. Osim toga, većih problema na terenu nije bilo pa se i promet na istarskom poluotoku, unatoč jakom vjetru i kiši, odvijao bez poteškoća i zastoja, javlja HRT.

Komentiraj