SMRTONOSNE DOZE Celine Dion priznala ovisnost: ‘Nisam znala da bi me to moglo ubiti’

Autor:

NBC/Today Show / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Glazbena diva, Celine Dion, otkrila je da je postala ovisna o, po život opasnim, dozama lijeka za ublažavanje grčeva mišića još prije njezine dijagnoze sindroma ukočene osobe.

Pjevačica je još 2022. godine otkrila svoju dijagnozu kada je otkazala svjetsku turneju “Courage”.

Priznala je samoj sebi da brojne poslovne obaveze i bol, koja je ostala kada ju je početkom 2016. napustio suprug, neće ublažiti to što će uzimati velike doze lijekova.

Dion je rekla za NBC da je prije dijagnoze uzimala diazepam, lijek poznat kao Valium, kako bi opustila cijelo tijelo za nastupe na pozornici, ali nije bila svjesna posljedica.

“Nisam znala da bi me to moglo ubiti. Uzela bih, na primjer, prije nastupa 20 miligrama valiuma i dok bih dohodala od garderobe do backstagea, već bi nestao“, ispričala je pjevačica.

Objasnila je da se njezino tijelo počelo privikavati na lijek pa je povećavala doze jer bi nakon uzimanja lijeka već 20 minuta poslije ponovno osjetila simptome. Dnevno je znala uzeti i do 90 miligrama, što je doza koja može biti smrtonosna. Ipak, tijekom pandemije se uz pomoć liječnika odviknula od lijekova.

Celine Dion snima dokumentarac o borbi s teškom bolešću

Priznala je samoj sebi da brojne poslovne obaveze i bol, koja je ostala kada ju je početkom 2016. napustio suprug, neće olakšati tako što će uzimati velike doze lijekova. Svoju bitku sa zdravljem, Dion je dokumentirala u filmu “I Am: Celine Dion” koji bi, kako prenosi The Mirror, trebao biti prikazan 25. lipnja. Režiju dokumentarnog filma potpisuje Irene Taylor.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.