Ilustracija: Dragutin Santosi/PIXSELL

SMRT KOD VIROVITICE Vlak naletio na srednjoškolku, preminula na mjestu događaja

Rano jutros u mjestu Špišić Bukovica nedaleko od Virovitice došlo je do naleta vlaka u kojem je život izgubila mlađa ženska osoba. Glas Slavonije javlja kako je riječ o osobi srednjoškolske dobi, koja je preminula na mjestu događaja.

Na nju je blizini pružnog prijelaza u Bukovačkim vinogradima naletio putnički vlak koji se kretao iz smjera Virovitice prema Pitomači. Identitet poginule osobe i više detalja o tom događaju očekuje se poslije policijskog očevida.

Na istom željezničkom prijelazu već su se događale teške nesreće sa smrtnim posljedicama, zbog kojih je načelnik općine Hrvoje Miler pokrenuo je inicijativu da se na pružnim prijelazima postave polubranici i svjetlosna signalizacija. Tijekom 2014. godine zamijenjeni su branici na pružnom prijelazu u Kolodvorskoj ulici te je puštena u rad postavljena svjetlosna signalizacija i polubranici na željezničko-cestovnom prijelazu u Bukovačkim vinogradima. Ipak, pješaci često sami zanemare mjere sigurnosti pa neoprezno prelaze prugu ili hodaju njome, a posljedice su nerijetko tragične, piše Glas Slavonije.

Komentiraj