twitter

SMRT DJEVOJČICE Pravobraniteljica pokrenula istragu o smrti male Madine

Hrvatska pak policija u svom nedavnom priopćenju istaknula je da istragu o naletu vlaka na djevojčicu provodi tužiteljstvo Republike Srbije, no ne reagira na tvrdnje majke koja kaže da joj je hrvatska policija onemogućila traženje azila i nije pokazala niti najmanje obzira naredivši njoj i njenoj djeci da se usred noći vrate u Srbiju, izvještava N1 televizija.

I na dodatna pitanja, MUP je ponovno uputio na isto priopćenje u kojem tvrde da su majka i njena djeca cijelo vrijeme prije nesreće bile na teritoriju Srbije. No, na odgovorima inzistiraju u Centru za mirovne studije, ali i pučka pravobraniteljica koja je u ovom slučaju započela svoju istragu.

Na pruzi na kojoj je izgubila život šestogodišnja djevojčica ne bi se ni našla da ih hrvatska policija nije prisilila da se usred noći vraćaju u Srbiju. Tvrdnja je to njezine majke – koju istražuje pučka pravobraniteljica.

“Ne bih sada o tome govorila, jer još uvijek nemamo sve infomracije, ali predmet vodimo, također jesmo, pokušali smo biti u kontaktu s obitelji, kad budemo imali više informacija, onda ćemo ih možda moći komunicirati”, rekla je pravobraniteljica Lora Vidović.

MUP i danas upućuje na dva dana staro priopćenje u kojem ističu: toga dana policajci su termovizijskim kamerama na teritoriju Srbije uočili grupu izbjeglica, nekoliko trenutaka kasnije čuli sirenu lokomotive. Nakon nesreće uskočili su u pomoć, a majka i tijelo djevojčice naposlijetku su uz, kažu, dobrovoljni pristanak vraćeni u Srbiju.

“Naglašavamo kako postupanje hrvatske granične policije nije na nikakav način utjecalo na uzrokovanje nesreće i stradavanje djevojčice”, tvrde u MUP-u.

Komentiraj