Smjena čelnika CNN-a. Izvršni direktor Chris Licht odlazi zbog općeg nezadovoljstva rezultatima

Chris Licht, izvršni direktor i predsjednik CNN-a napustit će čelno mjesto velike medijske kuće. Njegov jednogodišnji mandat obilježen je nizom ozbiljnih pogrešaka. David Zaslav, izvršni direktor matične tvrtke Warner Bros, rekao je da se sastao sa Lichtom i objavio zaposlenicima CNN-a njegov odlazak.

Lichtov odlazak, uslijedio je nekoliko dana nakon kritičkog članka u dnevniku The Atlantic, čime je zaokružena burna godina za CNN koju su obilježila otpuštanja, povijesno niska gledanost i veliko nezadovoljstvom zaposlenika.

Nakon članka u Atlanticu, Licht se u ponedjeljak ispričao osoblju ali je odbacio kritike iz članka. Članak je opisao kao “nevjerojatno ponižavajuć”, obećavši da će se “vraški boriti” da pridobije povjerenje zaposlenika.

Nakon članka postalo je jasnije da se Lichtov mandat izvršnog direktora brzo bliži kraju.  Zaslav je rekao da Lichtov posao “nikada neće biti lak” i pohvalio “nevjerojatnu karijeru” koju je imao, poželjevši mu sve najbolje u njegovim budućim nastojanjima. “Iz više razloga stvari nisu funkcionirale i to je nesreća”, rekao je Zaslav. “To je stvarno nesretno. I na kraju je to moj propust. I preuzimam punu odgovornost za to.”

Zaslav je rekao zaposlenicima CNN-a da je tvrtka “u procesu široke potrage”, kako interno tako i eksterno, za novim šefom mreže. Upozorio je da će to “potrajati”, piše CNN.

U međuvremenu, Zazlav je rekao da će se vodeći tim sastojati od Amy Entelis, izvršne potpredsjednice za razvoj sadržaja; Virginie Moseley, izvršne potpredsjednica uredništva; i Erica Sherlinga, izvršnog potpredsjednik američkog programa. David Leavy, koji je nedavno imenovan za glavnog operativnog direktora, nastavit će nadgledati komercijalne aktivnosti tvrtke.

“Imamo veliko povjerenje u ovu grupu i u potpunosti ćemo ih podržati dok se ne imenuje novi izvršni direktor”, rekao je Zazlav u izjavi poslanoj e-poštom osoblju CNN-a. “U dobrim smo rukama, što nam omogućuje da odvojimo vrijeme koje nam je potrebno za promišljenu i temeljitu potragu za novim vođom.”

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner