“Smirit ćemo loptu, malo se to izdramatiziralo”

HINA/ Denis CERIĆ /

Premijer Andrej Plenković komentrao je u srijedu prepirku između predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

“Smirit ćemo loptu, malo se to izdramatiziralo. Mi smo imali toliko sastanaka u Vladi da sam tek sad, kad sam išao preko Markova trga, shvatio koliko je to burno”, kazao je premijer nakon svečanog obilježavanja Dana Sabora.

“Želim predsjednici uspješan posjet u Italiji i razgovarat ćemo kad se vrati kao što to uvijek činimo”, dodao je novinarima Plenković.

Upitan za komentar na izjavu predsjednice, koja je predsjedniku Sabora, Gordanu Jandrokoviću poručila da laže, Plenković je rekao da mu je teško komentirati nešto gdje nema snimku da netko nešto izgovara. “Mislim da takva vrsta retorike nije u redu, pogotovo varijante da je predsjednik Sabora ili Vlade rekao da je demografski problem in, on je in desetljećima. Moja Vlada na tome radi kontinuirano, a ukoliko predsjednica i njezin tim imaju ideja koje tome mogu pomoći, mi ćemo te mjere vrlo rado razmotriti”, rekao je.

Komentiraj