Slavko Midzor/PIXSELL

Smijenjeni načelnik Dolački pušten iz istražnog zatvora

Smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta Željko Dolački, osumnjičen da je ukrao zlato i novac iz policijskog sefa pušten je u petak poslijepodne iz istražnog zatvora u Remetincu pošto je Uskok ispitao sve svjedoke na koje bi mogao utjecati na slobodi.

Istražni zatvor protiv Dolačkog ukinuo je zagrebački Županijski sud na prijedlog Uskoka koji je to zatražio jer je ispitao tridesetak svjedoka zbog kojih je Dolački krajem travnja završio u Remetincu kako ne bi mogao utjecati na njihove iskaze.

Uskok tvrdi da je Dolački, od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. “koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada PU zagrebačke, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao 279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000 kuna, 40.300 kuna, 4360 eura, 2200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana”.

Radi prikrivanje nedjela Dolački je 3. travnja 2016. navodno “inscenirao provalnu krađu u prostoriju zagrebačke policije u kojoj su navedeni iznosi novca i zlato trebali biti pohranjeni”.

Dolački odbacuje sve optužbe protiv kojih će se odsad braniti sa slobode.

Komentiraj