Dosadašnji direktor Tvrtke Piškornica d.o.o. i njenih tvrtki kćeri Mladen Jozinović, koji je sam sebi isplatio milijun kuna kao nagradu za poslovanje, smijenjen je u ponedjeljak na izvanrednoj sjednici Skupštine društva Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske, a na njegovo je mjesto imenovan Mladen Ružman

Jučerašnja sjednica Skupštine podravskog odlagališta Piškorice, prema pisanju portala Podravski.hr, nije prošla mirno.

Naime, župani Radimir Čačić, Željko Kolar, Matija Posavec i Darko Koren te načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović navodno su uoči same sjednice utvrdili konačan prijedlog da se Jozinoviću otkaže ugovor o radu i od njega zatraži povrat milijunskog bonusa koji si je isplatio bez njihova znanja.

“Ja sam imao pravo na taj novac. Evo, sada nisam došao s odvjetnicima, ali sam se s njima konzultirao. Sve je napravljeno u skladu s propisima. Molim da se to ne oduži, da se mogu prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Imam obitelj i djecu i ja moram od nečega živjeti”, navodno je izjavio Jozinović.

Sjednica je potom nastavljena raspravom o njegovu nasljedniku, a Čačić je zatražio da Jozinović u toj raspravi ne sudjeluje, te je bivši direktor Piškorice napustio sjednicu. Prema pisanju portala Podravski.hr, Jozinović se u ponedjeljak poslijepodne razdužio u sjedištu tvrtke u Koprivničkom Ivancu te je vratio ključeve službenog automobila i šest-sedam kreditnih i drugih kartica koje je koristio na račun javnog poduzeća.

Komentiraj