Smijenjena dva policajca koji su pozivali na ubojstvo Ocasio-Cortez

Dvojica američkih policajaca iz Lousiane otpuštena su zbog objave na Facebooku u kojoj su sugerirali da bi zastupnicu Alexandriu Ocasio-Cortez trebalo ustrijeliti (foto ilustracija), prenosi u utorak BBC.

Charles Rispoli je napisao da je toj demokratkinji potrebna “runda” (metaka), a ta se objava svidjela njegovom kolegi.

Šef policije Gretne, okruga kod New Orleansa, kazao je kako je to “sramota”.

Objava na Facebooku dogodila se nekoliko dana nakon što je američki predsjednik Donald Trump komentirao tu zastupnicu i njezine tri kolegice na način koji mnogi smatraju rasističkim, prenosi BBC.

Trump je na svom Twitter profilu napisao kongresnicama da se “vrate” otkud su došle”, iako su sve četiri državljanke SAD-a.

Rispoli je odgovarao na objavu satiričnog portala koji je lažno pisao da Ocasio-Cortez smatra da su američki vojnici preplaćeni.

“Ova zla idiotkinja treba rundu… i ne mislim na onu koju je nekad posluživala”, napisao je misleći na rundu metaka.

Dvadesetdevetogodišnja Ocasio-Cortez je ranije, prije no što je prodrmala politički svijet svojom pobjedom nad istaknutim demokratom Joeom Crowleyem u New Yorku, radila kao konobarica.

Šef policije Gretne Arthur Lawson objavio je da su Rispoli i njegov kolega otpušteni.

“Ovi policajci su se ponašali neprofesionalno, aludirajući na nasilan čin prema trenutnoj američkoj kongresnici”, rekao je.

Četiri zastupnice o kojima je Trump pisao su Ocasio-Cortez, Ilhan Omar iz Minnesote, Ayanna Pressley iz Massachusettsa i Rashida Tlaib iz Michigana. Sve četiri iznimno su kritične prema njemu, ali i prema trenutnom demokratskom vodstvu u Zastupničkom domu.

Komentiraj