Smijenjen načelnik zagorske policije, navodno je bio pijan u društvu člana narkobande

Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zvonimir Petrović u četvrtak je, nakon samo dva mjeseca obnašanja te dužnosti, razriješen i slijedi mu disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja izvan službe, priopćila je policija.

Petrović je u srijedu podnio zahtjev da ga se na osobni zahtjev razriješi s radnog mjesta načelnika PU krapinsko-zagorske, a uvažavajući razloge zbog kojih je to zatražio, s današnjim je danom i razriješen, navode u priopćenju.

Dodaju da će glavni ravnatelj policije Nikola Milina nadležnom disciplinskom sudu MUP-a podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Petrovića, zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio težu povredu službene dužnosti u vidu nedoličnog ponašanja izvan službe na štetu ugleda policije.

Zvonimir Petrović je na mjesto načelnika PU krapinsko-zagorske imenovan 23. ožujka ove godine.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je Petrović smijenjen jer se alkoholiziran zatekao u zagrebačkom lokalu u društvu u kojemu je bio i jedan od osumnjičenih za pripadnost narkobandi Dina Muzaferovića Cezara, a kojega su došli uhititi policajci za suzbijanje organiziranog kriminala.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner