Smajlagić preuzeo reprezentaciju BiH

Hrvatski trener i proslavljeni rukometaš Irfan Smajlagić postao je izbornik muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH donio je odluku o angažmanu rođenog Banjalučana Smajlagića, potvrdio je prvi čovjek Saveza Kenan Magoda.

– Jamčim da će muška reprezentacija BiH konačno imati izbornika koji će predstavljati viziju koju mi želimo, rekao je Magoda.

Dodao je kako dolazak Irfana Smajlagića vidi kao prekretnicu rukometa u BiH.

– Červar je dobio gotov proizvod koji mu je praktično napravio Smajlagić, a slično želimo da napravi i od naše selekcije, dodao je Magoda.

Smajlagić je na klupi rukometne reprezentacije BiH naslijedio Ivicu Obrvana. Prva iskušenja očekuju ga već 13. listopada u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024., kad će bosansko-hercegovačka reprezentacija igrati protiv Slovenije.

Smajlagić je bio jedan od najboljih rukometaša i jedno od najboljih desnih krila u Europi. S reprezentacijom Jugoslavije je osvojio broncu na Olimpijskim igrama 1988. u Seulu, a u dresu reprezentacije Hrvatske bio je olimpijski pobjednik u Atlanti 1996., osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995. te zlatni na Mediteranskim igrama 1993.

U ulozi izbornika je s hrvatskom mladom reprezentacijom 2006. osvojio zlato na Europskom prvenstvu.

Komentiraj