SLUŽBENO: Hajduk ima novog predsjednika

Lukša Jakobušić novi je predsjednik Uprave HNK Hajduk, objavio je u petak ujutro splitski klub na svojim stranicama.

Jakobušić je od 16. svibnja do 4. studenoga 2019. godine obnašao funkciju dopredsjednika, a ostavku je podnio iz osobnih razloga.

Podsjetimo, Marin Brbić je podnio ostavku 13. srpnja nove godine, ali imao je podršku Nadzornog odbora, da bi 22. srpnja objavio definitivan odlazak pod naslovom ‘Ponižavajući je način na koji mi je udruga Naš Hajduk izglasala nepovjerenje’.

Natječaj za novog predsjednika raspisan je 17. kolovoza, ali očito se na njega nije prijavio nitko tko je po mišljenju Nadzornog odbora bio pravi odabir za tu funkciju iako je u završnom krugu nakon povlačenja Olivera Kumrića ostalo šest kandidata kandidata koje je testirala i specijalizirana agencija.

Dubrovački poduzetnik nije nepoznato ime u sportskim krugovima. Svoju reputaciju je izgradio kao uspješni predsjednik VK Jug na čijem je čelnom mjestu bio od studenog 2013. do rujna 2017. godine, a gdje i danas obavlja dužnost dopredsjednika. U njegovom mandatu klub je osvojio tri titule prvaka Hrvatske, tri kupa, dva naslova prvaka regionale Jadranske lige, Ligu prvaka te europski superkup. Posebno je bila uspješna 2016. godina kada je osvojio svih pet natjecanja u kojima je klub sudjelovao.

Jakobušić je rođen u Dubrovniku 1976. godine, oženjen je i otac je dvoje djece. U Dubrovniku je završio osnovnu, a potom i srednju elektrotehničku školu kada upisuje studij primijenjenog računalstva na Sveučilištu u Dubrovniku, ali ga ne završava. Završio je EMBA na Cotrugli Business School. Vlasnik je tvrtki Lighting, Typing i Brenum, pod čijim imenom djeluje i One Suite Hotel. Radi se o hotelu čija je izgradnja dijelom financirana iz EU fondova, a koji je 2018. godine dobio nagradu International Hospi­tality Awards za najbolji novootvoreni hotel u istočnoj i centralnoj Europi.

Njegova tvrtka Brenum d.o.o. osnovana je 1989. godine, ali je u ratu u potpunosti uni­štena. 1994. godine obitelj Jakobušić, kako navodi dulist.hr, kreće od početka. Otvaraju butigu u Hotelu Lero, a 2001. godine poslova­nje se seli na novu adresu, na Batalu, gdje djeluje punih 18 godina.

Brenum d.o.o. je više od 25 godina svoje poslovanje teme­ljilo na maloprodaji i veleprodaji elektromaterijala i rasvjetnih tijela te na pružanju usluga svjetlotehničkog inženje­ringa. Najznačajniji projekt u tom periodu je bio milijunski projekt osvjetljavanja dubrovačkih zidina iz kojeg se prema pisanju Dubrovačkog dnevnika razvila “afera zamračene zidine”. Međutim taj posao od 1. lipnja ove godine preuzima tvrtka Lipapromet d.o.o dok Brenum i dalje nastavlja egzistirati kroz One Suite Hotel koji se nalazi na Srebrenom i koji ima 16 apartmana i dvije premium sobe te 17 stalno zaposlenih.

Hrvatski je branitelj i dobitnik odlikovanja za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Oluja.

Komentiraj